Haikaranpelätin

22 heinäkuun, 2008

Rahastusta

Filed under: Yleistä lapsettomuudesta — haikaranpelatin @ 11:57 am

Meitä lapsettomuudesta kärsiviltä osataan todella nyhtää rahat pois. Tässä epätoivossa on valmist tekemään KAIKKENSA sen pienen käärön saamikseksi, ja moni luova yrittäjä on heti tarjoamassa apuaan.

Ensinnäkin, jos ei halua jonotella julkisen sektorin tutkimuksiin, ja hoitoihin, saa heti kaivaa lompakosta tuhansia euroja. Ja vaikka esikoinen saataisiin aikaan julkisella sektorilla, toiseen yhteiseen lapseen ei yhteiskunnan rahoja ”tuhlata” (vaikka valitetaan siitä että ikäluokat pienenevät, ja vaikka nämä tulevat veronmaksajat maksavat itsensä moninkertaisesti yhteiskunnalle takaisin).

Oma lukunsa on myös vaihtoehtoinen terapia. Vyöhyketerapeutit, akupunktion harjoittajat, luonteistuotekaupat, homeopaatit ja vitamiinien valmistajat saavat myöskin oman osansa lapsettomien budjeteista. Minkään näiden apukeinojen vaikutusta ei ole todettu tieteellisesti, mutta silti olemme valmiita uhraamaan satoja euroja tehokkaaseen vitamiinikuuriin, koska joku kertoi nettipalstalla tulleensa raskaaksi syödessään juuri niitä pillereitä. Tänään ostoskeskuksessa ollessani eksyin johonkin ”itämaiseen” kauppaan, jossa kaupiteltiin ametistikiviä. Yksi kivilajikkeista (kiveä ilmeisesti pidetään tyynyn alla) kuulemma auttaa lapsettomuuteen. Jösses.

Okei, busted. En ole välttynyt tulemasta huijatuksi, mieheni syö parhaillaan vitamiinipillereitä joiden muka pitäisi parantaa sperman laatua, ja olen tilannut englannista asti alan kirjallisuutta. Mutta entäs sitten? Jos se antaa minulle uskoa, niin ei kai vitamiineista voi haittaakaan olla. Akupunktiotakin olen harkinnut vakavasti.

Toisaalta, raahaahan se vain on. Jos sen oman biologisen vauvan voisi jotenkin ”ostaa”, antaisin kaikki rahani, lainaisin pankista lisää ja antaisin vaikka oikean käteni sen saadakseni. Mutta ei tässä auta muu kuin odotella. Odottaa, yrittää, pettyä, yrittää uudelleen, pettyä uudelleen, ja sitten taas odottaa. Mutta niin kauan kuin odotetaan ja yritetään, niin toivoa on!!

Ps. Aiheesta on muuten juttu Hesarissa

Jätä kommentti »

Ei kommentteja.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.